Хасково, Областен управител
Хасково, Областен управител / Областна администрация, Хасково
Десетокласник управлява област Хасково
93751
Десетокласник управлява област Хасково
  • Десетокласник управлява област Хасково
Десетокласникът Виктор Нолев управлява област Хасково от тази сутрин. Възпитаникът на хасковската математическа гимназия пое управлението на държавната администрация в рамките на инициативата „Областен управител за един ден“, обявена по повод Международния ден на детето. Заедно с новият областен управител от сутринта на работа са и неговите заместници- Ася Милева от СУ “Д-р Петър Берон“, Свиленград и Гергана Тенева от ГПЧЕ“Проф.д-р Асен Златаров“.

Хасково, Областен управител
Областна администрация, Хасково

Работният ден на тримата младежи управници стартира с оперативка при областния управител Станислав Дечев и екипа му. Веднага след това Виктор Нолев даде и първото си интервю, като гостува в студиото да Дарик-Хасково. „Предстоят доста срещи, оперативки със служителите и експертите от Областна администрация, както и участие в комисии, чиято работа тече по график“, разказа в ефира на Дарик-Хасково Виктор Нолев.

Хасково, Областен управител
Областна администрация, Хасково

Най-тежката задача пред младите управленци днес обаче предстои. В 13 часа в зала „Марица“ започва първото заседание на Областния младежки съвет за иновации. Там ще бъдат обсъдени най-горещите теми, които вълнуват младите хора в региона и ще бъдат формулирани няколко решения, за чието изпълнение губернаторът Станислав Дечев ще съдейства.

След форума в 13 часа ще бъдат връчени и награди на победителите в конкурса за фотография „Виждам красотата“, като този път първите места са две- за Габриела Нанева и Цветелина Бобутанова.