Делото срещу хасковския кмет за ощетяване на общината не тръгна
Делото срещу хасковския кмет за ощетяване на общината не тръгна / netinfo
Делото срещу хасковския кмет за ощетяване на общината не тръгна
23758
Делото срещу хасковския кмет за ощетяване на общината не тръгна
  • Делото срещу хасковския кмет за ощетяване на общината не тръгна

Процесът срещу кмета на Хасково Георги Иванов по случая "Билла" бе отложен още преди да се даде ход на съдебното следствие. Защитата на Георги Иванов, който е обвинен в умишлено ощетяване на общината с около 113 000 лв, след прекратяване на договор между общината и фирмата, поиска делото да бъде прекратено и върнато на прокуратурата за доразглеждане.

Според адвокат Апостолова по време на разследването са били допуснати сериозни процесуални нарушения свързани с искане за събиране на нови доказателства, по което прокуратурата не се е произнесла. Прокурорът по делото обаче Петър Мидов представи постановление от 4 ноември тази година, с което той се е произнесъл по направените искания и ги е оставил без уважение. Защитникът и обвиняемият обаче не са били запознати с това постановление и съдът отложи делото за да могат да направят това.

Част от отказаните искания за събиране на допълнителни доказателства касаят момента, в който фирмата запорира сметките на Община-Хасково. Чуйте как кметът Георги Иванов ги коментира и отговори на въпроса притеснява ли се, че прокурорът по неговото дело е сред магистратите контактували с Красьо черния.