Дамян Хаджииванов, Изложба
Дамян Хаджииванов, Изложба / Дамян Хаджииванов, Личен архив
„Маски? I" е мотото на първата самостоятелна и дълго отлагана изложба на професионалния фотограф Дамян Хаджииванов, която ще бъде открита от 19 ч. днес в димитровградската галерия. С над 100 портрета, включени в експозицията, авторът поставя въпроси, чиито отговори зрителите ще търсят чрез неговите модели - 13  творци от различни изкуства. Те демонстрират тясната връзка между емоциите и маските, които носим, за да покажем или скрием чувствата си. В този проект целта на фотографа не е да покаже най-красивата страна на осмелилите се да застанат пред обектива му, а да документира красноречиви и „говорещи“ емоции.

Изложбата има благотворителна цел, като средствата от продажбите ще бъдат за каузата „Да помогнем на Иван!"- www.helpivan.com

Дамян Хаджииванов
Дамян Хаджииванов, Личен архив

Жизненият и творчески път на Дамян Хаджииванов минава през музика, електроника, спорт, магистратура по „Ядрена енергетика“, до момента, в който става професионален фотограф през 2013 г. Интересът към фотографията започва като хоби в далечната 1984 г. и се превръща в страст в родния му Димитровград. Точно затова той чака търпеливо да бъде поканен да направи първата си самостоятелна изложба точно в димитровградската галерия.

Дамян Хаджииванов
Дамян Хаджииванов, Личен архив

Дамян Хаджииванов си поставя амбициозната задача тази изложба да бъде началото на цяла поредица от подобни събития, в които да разголи емоционално популярни и изгряващи творци от всички области на изкуството, като вече работи по второто издание, в София.

В Димитровград експозицията ще остане в голямата зала на художествена галерия „Петко Чурчулиев“ до края на месец август. Тя се реализира с помощна на „Канон България“ и „Клуб Фото Свят“ - организация с идеална цел, която работи за създаването на солидарна фотографска общност в България.