Да за Димитровград залага на гражданска квота
Да за Димитровград залага на гражданска квота / netinfo

Кандидата си за кмет на Димитровград Стефан Димитров и пълна листа от 33-ма кандидати за общински съветници регистрира днес в Общинската избирателна комисия (ОИК) коалиция "Да за Димитровград". Коалицията издига кандидати за кметове в 20 от малките населени места в общината. Изключение са Воден, Малко Асеново и Скобелево.

Първите 10 места в съветническата листа, водена от кандидата за кмет Стефан Димитров, са за т. нар. гражданска квота. Това са личности, които са професионалисти в своята област, имат своята визия за развитие на Димитровград и общината и не са обвързани с политическа партия, представи ги Стефан Димитров. Сред тях са Мартин Колев, Валентина Кунева, д-р Здравко Крушарски, Мая Христозова и др. В листата следват представители на политическите сили от коалицията. Като спекулация определи Димитров твърденията, че една от тях е оттеглила подкрепата си. Оттеглил се е един човек, но може да се провери, че и в предишните избори и в тези, в нашата листа е един и същ представител на тази формация, каза още Стефан Димитров.

За нас е важна не политическата логика, а гражданската позиция. За съжаление, една голяма част от партийните кандидати предпочитат да работят само за партията си. Нас ни обединява това, че искаме истински да работим за Димитровград и да го променим към по-добро, каза още Димитров. Той бе категоричен, че аргументът му да се включи в надпреварата за кмет на община Димитровград, са хората, с които е и които му вярват. За да го подкрепят и пожелаят успех пред ОИК дойдоха негови близки, роднини и приятели. Китка здравец, цветя и детски рисунки с пожелания за победа, му подариха те.