/ Дарик радио-Хасково
Веселина Тенчева
101682
Веселина Тенчева
  • Веселина Тенчева
ЦИК ще вземе решение за резултатите от хасковската секция № 51, в протокола на която са попълнени много грешни данни и контролите не съвпадат. Това обявиха днес на обяд от РИК Хасково. 

33.56% за ГЕРБ в Хасковско при обработени 63.29% протоколи

Съставът на РИК-Хасково в продължение на часове е обсъждал варианти, за да се поправи ситуацията, но такъв не е бил намерен. Било е обсъждано дори да се броят отново бюлетините от секцията, но и това не е сработило.

"Законът изисква повторното преброяване на бюлетините да стане в присъствието на всички от съответната СИК. Нито от РИК, нито от общината са успели да съберат повторно състава", обясни Веселина Тенчева, председател на РИК-Хасково.

ДПС втора политическа сила в Хасковско при 54.85% обработени протоколи

Единственото, за което може да сме сигурни в този протокол, защото го видяхме, е финалната разпечатка от машинното гласуване и броят на гласувалите, според положените подписи в избирателния списък, добави още тя. Според тази справка е имало 49 действителни гласове, два от които „Не подкрепям никого”.

Пробвахме всякакви варианти, за да излязат контролите в секционния протокол, но такъв няма, обясни още Веселина Тенчева.

Така какво ще се случи с вота от хасковската секция № 51 ще решава ЦИК.

Още от Веселина Тенчева чуйте в звуковия файл: