Избори, Хасково
Избори, Хасково / Дарик радио, Хасково
10 жалби в РИК. Спира машинното гласуване в СИК 84
101670
10 жалби в РИК. Спира машинното гласуване в СИК 84
  • 10 жалби в РИК. Спира машинното гласуване в СИК 84
10 са регистрираните към момента в РИК-Хасково жалби, съобщи председателят Веселина Тенчева. По всички, с изключение на последната, комисията е приела решение и 8 от тях са неоснователни. Повечето касаят поставени в нарушение на изборните правила в близост до секции агитационни материали.
За основателна е приета жалба от представител на политическа сила, който не бил допуснат в изборното помещение от секционната комисия, тъй като на пълномощното му липсвал печат. След проверка РИК е отменила решението на секционната комисия и са дадени указания представителят на политическата сила да бъде допуснат.

В момента се проверява жалба за избиратели, допуснати да упражнят вота си с увредени лични документи и предстои комисията да се произнесе.

Избори, Хасково
Дарик радио, Хасково

За секцията в Хасково, където тази сутрин бе констатирана повреда в машина за гласуване и техници работиха по отстраняване на проблема, вече е ясно, че тя не подлежи на поправка. Очаква се в близкия час РИК да излезе с решение за преустановяване на машинното гласуване в  СИК 84 на улица „Бачо Киро“, съобщи още председателят Веселина Тенчева. Чуйте я в приложения файл.