/ Dariknews.bg, архив
Български и монголски песни и музикални обработки ще звучат на концерт в Хасково. За първи път в южния областен център на 6 декември ще гостуват музикантите от създаденото в Страсбург трио "Violons Barbares" - Варварски цигулки, съобщиха от местната администрация, предава БТА.

Първа копка на център за лица с психични разстройства бе направена в Хасково

В групата влизат българин, монголец и французин - музиканти, които правят виртуозни композиции с модерни и етно-мотиви. Основоположник на триото е гъдуларят Димитър Гугов, който от години живее, твори и дирижира във Франция.

Пред хасковска публика тримата майстори ще изпълнят песни от сърцевината на Монголия чрез гърлено пеене и пронизващи звуци на конеглава цигулка в изпълнение на Енхжаргал Дандарваанчиг - Епи. Третият член на "Варварски цигулки" е изпълнителят на ударни инструменти Фабиен Гуйо. Той представя необичайна комбинация от класически и етно инструменти.

Община Димитровград отново предлага богата и атрактивна програма за Коледно-новогодишните празници

Концертът ще бъде изнесен на сцената на театър "Иван Димов" и е част от празничната програма на община Хасково по повод настъпващите Коледни и Новогодишни празници. Входът е свободен.
БТА