СКБ "Димитровград"
СКБ "Димитровград" / СКБ "Димитровград"
Само седмица след като стана втори на континента Рухан Расим от димитровградския клуб по борба спечели убедително поредната си титла от държавния шампионат за момчета. За категоричното си представяне в кат. 47 кг бе отличен и с купата за „Най-техничен състезател” на турнира, чийто домакин бе Русе.

Също за пореден път шампион на България е Никола Нейчев в кат. 53 кг. В категория 85 кг Георги Иванов стигна до финала въпреки контузията, която му пречеше и на Европейското първенство, но загуби и остана със сребърен медал. Божидар Динев е бронзов медалист в категория 59 кг. 223 състезатели от 49 клуба мериха сили в състезанието.

С медали от 39-я Международен турнир „Олимпи Панов” в Тараклия, Молдова се завърнаха и тримата представители на димитровградския клуб по борба. В кат 35 кг шампион след 6 победи стана Дениз Ибрям. При 32-килограмовите Владимир Мандалов с 5 победи и само 1 загуба е с бронзов медал. Също трети е Денис Наим в категория 38 кг, който също загуби само една среща и спечели 4 победи. В това издание на най-стария турнир по свободна борба в Молдова участваха представители на домакините, Украйна, Румъния и Димитровград.