Микяй и Салим Наим, Димитровград
Микяй и Салим Наим, Димитровград / СКБ-Димитровград, Архив
Клубът по борба в Димитровград отново обра наградите в традиционната церемония „Спортист на годината“ за 2017 г.  Президентът му Георги Петров посочи, че тя е била и най-успешната за състезателите, а треньорът Салим Салим отново оглави класацията за „Треньор на годината“ в Димитровград.

За „Спортист на годината“ бе обявен е Микяй Наим от спортен клуб по борба “Димитровград”- втори на Световното първенство до 23 г., втори на Европейското за юноши, първи на Балканското първенство и вицешампион на България. Втори в класацията е съотборникът му Димитър Иванов, а трета- Виктория Бобева, също от борцовия клуб.

В раздела детско-юношески спорт борбата също оглави класацията. Първи е Димитър Тодоров- втори на Европейското по борба за кадети, шампион на България, 10-ти на Европейското, втори на Балканското първенство, с призови места от редица международни турнири.
В класацията следват: Рухан Расим (борба), Никола Балев (“Бугари”), Иван Бадавров (борба), Борис Нондов (карате), Диана Сарафова (“Младост”), Денислав Иванов (“Бугари”), Габриела Златкова (“Раковски”), Мария Никова (“Младост”) и Даниел Чакъров (“Бугари”).

В новия раздел „Отбор на годината“ очаквано призът бе за волейболен клуб “Раковски”, който стана вицешампион на България в Националната волейболна лига – жени. Тимът бе награден от кмета Иво Димов, който припомни, че от 18 часа днес в спортна зала “Младост” “Раковски” посреща ЦСКА и призова феновете да подкрепят отбора.

Димитровград, Вечер на спортиста, 2017 г.
Дарик радио, Хасково

В класацията „Треньор на годината“ и този път второто място е за Гочо Гочев от спортен клуб “Бугари” джудо и джу-джицу, а трета е Ваня Соколова от волейболен клуб “Раковски”.

Призът за “Дългогодишен принос в областта на спорта” заслужи създателят на клуба по карате „Киокушин“ Никола Тутанов.  През 1997 г. благодарение на него Димитровград е от първите в България след Варна, в който започва да се тренира карате киокушин и под ръководството на сенсей Никола Тутанов се излезли многобройни шампиони и национални състезатели, които представят достойно България и Димитровград на Световни, Европейски и международни първенства, отчетоха от общината.

За съжаление, голяма част от отличените не присъстваха на церемонията и не получиха наградите си лично. Оказа се, че Никола Тутанов е в чужбина, а борците- на лагери с националните отбори.

Кметът Иво Димов и зам.-председателят на общинския съвет Юлиян Семерджиев поздравиха представителите на спортните клубове. Димов припомни, че през 2017г. бе завършен основният ремонт на спортна зала “Младост”, а в момента продължава в ниската част, който трябва да приключи през февруари. Предвижда се възстановяване на басейна и сауната там, както и с обособяването на фитнес център. През 2018 г. ще се работи за изграждане на закрито спортно съоръжение от т. нар. тип балон, което да се ползва не само от клуба по тенис, както и на две спортни игрища с изкуствена настилка на комплекс “Миньор”. Общината ще продължи да подпомага спорта, както го е правила и досега, категоричен бе Иво Димов, който пожела на спортистите здраве, усърдие, упоритост и успешна 2018 г.