Базарът на занаятите в Димитровград продължава
Базарът на занаятите в Димитровград продължава / Живка Тодорова

Панаирът на занаятите, който стартира вчера в Димитровград, продължава по програма днес, въпреки падналият през нощта дъжд и хладното време. Това информираха организаторите му от читалище „Звездица”. Базарът на занаятчиите, в който този път участват 31 майстори от 12 населени места, ще продължи до 14 ч. днес на площада пред спортна зала „Младост”.

От 10 до 12 часа днес там е предвиден и концерт с мотото „На панаир с песни и танци”. Ще участват певчески групи от с. Минерални бани, с. Брод, с. Каснаково, с. Длъгнево, с. Рупките (Чирпанско) и хороводни клубове от Хасково и Димитровград, като в хората ще могат да се включат и посетителите на базара.

Базарът на занаятите в Димитровград продължава
netinfo

Продължава и гласуването за най-атрактивен занаят, като наградата на избрания от публиката ще бъде връчена утре от 11.30 ч. Преди това- от 10 ч., на площада пред спортната зала ще е модното ревю на димитровградски производители на облекла, като за първи път в рамките на Панаира на занаятите ще бъде връчена и наградата „Златен шев”. Носителят й също ще бъде определен с гласуване, уточняват организаторите.