Автори от Доброслов: Марин Маринов създаде в с. Добрич остров на духа!
Автори от Доброслов: Марин Маринов създаде в с. Добрич остров на духа! / netinfo
Автори от "Доброслов": Марин Маринов създаде в с. Добрич остров на духа!
81918
Автори от "Доброслов": Марин Маринов създаде в с. Добрич остров на духа!
  • Автори от "Доброслов": Марин Маринов създаде в с. Добрич остров на духа!

Кметът на димитровградското село Добрич и кандидат за нов мандат от ПП ГЕРБ Марин Маринов поздрави участниците в 9-то издание на литературния празник "Доброслов", чийто домакин днес е с. Добрич. Поетичният празник започна с кратък водосвет в църквата „Св. Иван Рилски”, след което кандидатът за нов кметски мандат в селото и кандидати за общински съветници от ГЕРБ засадиха в двора на детската градина дърво. С пожелание да расте здраво и силно, а такива да бъдат и децата в с. Добрич.

Автори от "Доброслов" Марин Маринов създаде в с Добрич остров на духа
netinfo

Поетичното четене „Доброслов” тази година е на новата открита сцена в центъра на селото. „Радетелят на словото, истинският българин, който държи да се случва това събитие с цената на много трудности и жертви в личен и обществен план”- така представиха там своеобразния домакин- Марин Маринов.

Автори от "Доброслов" Марин Маринов създаде в с Добрич остров на духа
netinfo

„Вече девета година село Добрич събира на най-дългото литературно четене поети от много краища на страната, за да покажете силата на вашето перо, защото един инженер, един електротехник се създава, а един поет се ражда с дарбата от Бога! Благодаря ви, че сте тук! Използвам трибуната да благодаря на кмета на общината Иво Димов за разбирането, което проявява пред нашия празник и вече четвърта година приема много на сериозно и напълно подкрепя нашия празник. Без неговата подкрепа е невъзможно провеждането на 9-я национален литературен празник „Доброслов”. Да благодарим всички на г-н Димов, тъй като и друг път съм ви казвал, че моята сила е да организирам, да строя, да въвеждам новости в селото, да помагам на хората, не да застана на трибуната пред вас и да ви свалям звезди от небето. Затова спирам до тук, за да продължите вие и покажете силата на словото си”, каза Марин Маринов.

„Това, което става тук, в село Добрич, го няма никъде другаде в България. Единственото островче на духа! Марин Маринов заслужава много повече”, категоричен бе литературният критик и член на журито Марин Кадиев.

Близо 50 автори от цялата страна участват в „Доброслов” тази година. Свои произведения представят писатели и поети от Хасково, Първомай, Пловдив, Чирпан, Тополовград, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Пазарджик и Варна. Оценява ги жури в състав: доц. Петър Хаджинаков, доц. Марин Кадиев и поетите Кръстьо Кръстев и Демир Демирев. Предвидени са награди за класираните от тях на първите три места, както и две специални отличия- „Доброслов” и наградата на Кмета на с. Добрич.