/ Община Харманли

30 деца от Харманли взеха участие в арт пленер „Европа“ днес. Малките художници имаха възможност да покажат творческите си умения на платната, като с четка и бои рисуват мотиви от българския фолклор. Инициативата е част от дейностите от спечелен от община Харманли проект „Традиционните дни на Харманли под знака на БПСЕС“. 

По същото време на пл. "Възраждане" се проведе и фолклорен концерт по повод 70 години танцово изкуство в града, което допълнително улесни творците. 

Художествените творби ще бъдат подредени в специална изложба в залата, където ще се състои тържественото заседание на Общински съвет Харманли на 2 май, когато градът отбелязва своя празник.

По проекта е осигурено още финансиране за поставеното пред сградата на общината информационно табло. На него е публикувана актуална информация за ЕС, текущи събития и инициативи от програмата за българското председателство.

В рамките на проекта ще се разпространят информационни брошури, на живо ще звучат изпълнения на класическа музика от европейски автори в празничния 2 май.