/ Община Харманли

След като Община Харманли подготви и защити успешно проектно-предложение за изграждане на съоръжение за компостиране на разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци в общината, днес в МОСВ, кметът Мария Киркова и Министър Нено Димов официално подписаха Договора за реализация на проекта. 

В Харманли ремонтират улици с 2 млн. лв.

Стойността на одобрения проект по Оперативна програма „Околна среда 2014 -2020“ е 3 246 963 лева. Срокът за приключване на дейностите е 19 месеца.

След реализиране на инвестицията, местното депо за битови отпадъци вече ще разполага и със съоръжение за компостиране с капацитет 2690 тона годишно, което ще обслужва 25 000 жители.

Изграждат в Харманли център за подкрепа на деца с увреждания

Това ще допринесе за намаляване на количеството на депонираните биоразградими отпадъци на територията на Общината, превръщането им в ресурс и ще удължи периода на експлоатация на регионалното депо. 

Социално-икономическите ползи от изпълнението на проекта са насочени към подобряване качеството на околната среда и предоставяне на нов тип услуга за управление на отпадъците за жителите в общините.