Николай Проданов от Пловдив бе задържан с хероин на хасковската автогара миналата година
Николай Проданов от Пловдив бе задържан с хероин на хасковската автогара миналата година / Дарик радио, Хасково
Апелативните съдии от Пловдив за втори път посочиха, че колегите им в Хасково грешат по казуса Николай Проданов. Бизнесменът бе арестуван на автогарата в Хасково миналата година, когато бяха намерени 33 кг хероин в машина за хляб.

На 14 декември съдия Боряна Бончева върна папките на прокуратурата, а мотивът бе, че разследването не е водено от надлежен разследващ орган. Според нея след като обвинението твърди, че част от престъплението е извършено в чужбина, то разследването трябва да се води не от полицаи, а от следователи. Апелативните правораздаватели обаче не споделят това становище. В съдебния акт под № 56 на апелативните магистрати Христо Белев, Васил Гатов и Велина Антонова е посочено, че това решение е незаконосъобразно и постановяват съдебната фаза на делото да продължи. Решението на 3-членния състав е окончателно.

Веднъж съдия Боряна Бончева върна делото на държавното обвинение. Както Дарик съобщи първи мотивите бяха същите, а апелативния съд каза, че това решение е неправилно. След това, на 14 декември съдия Бончева отново върна делото, а сега отново решението й е отменено.