/ IStock
Пет души са излекувани
За последното денонощие на територията на област Хасково, са регистрирани 84 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, трима души са починали и пет излекувани, съобщиха от Областна администрация.

86 новозаразени в Хасковско

Разпределението по общини е:


Хасково - 28 
Димитровград - 18
Харманли - 10
Свиленград - 19
Любимец - 1
Тополовград  3 
Симеоновград - 1 
Минерални бани - 2
Маджарово - 2


Медицинските служители, при които е констатиран COVID-19, установени след епидемиологично проучване, са: фелдшер от филиала на ЦСМП в Свиленград, медицинска сестра от МБАЛ-Свиленград и лекар от община Любимец.

Лавинообразно се увеличава броят на заразените в област Хасково

Положителна е и детска учителка от детска градина в община Хасково, която не е била на работа от 6 ноември, поради което няма карантинирани деца от градината.

Починали са:

- мъж на 61 години от община Димитровград с диабет и сърдечно заболяване, диагностициран на 6 ноември
- мъж на 78 години от община Минерални бани, диагностициран на 29 октомври, за когото в системата не са отразени придружаващи заболявания
- мъж на 78 години от община Минерални бани, диагностициран на 3 ноември, за когото в системата не са отразени придружаващи заболявания


Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1211. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 106.

48 нови случая на COVID-19 в Хасковско, трима души починаха

В МБАЛ-Хасково са настанени - 45. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 11. В МБАЛ-Харманли са настанени - 15. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 19. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 9.

В лечебни заведения извън областта се лекуват - 7. На домашно лечение са 682 човека, починали са 63, а напълно излекувани са 360 човека. Четири от установените случая, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.