/ iStock/Getty Images
44 души са оздравели от заразата
За последното денонощие на територията на област Хасково, са регистрирани: един нов положителен случай на коронавирусна инфекция, един починал и 44-ма оздравели, съобщиха от Областна администрация.

Почина заразеният с COVID-19 председател на общинския съвет в Харманли

Положителен е мъж от община Тополовград. Починала е жена на 81 години от община Димитровград, диагностицирана на 31 октомври, за която в системата не са отразени придружаващи заболявания.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 997. Общо хоспитализираните лица са 100. В МБАЛ-Хасково са настанени - 49. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 9. В МБАЛ-Харманли са настанени - 11. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 20.

Полицейски коли се включват в транспортирането на изписани пациенти в област Хасково

В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково, са настанени - 4. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 7. На домашно лечение са 486 човека, починали са 57, а напълно излекувани са 354 човека.
 
Трима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.