/ iStock/Getty Images
Специално оборудвани полицейски автомобили ще бъдат включени в логистиката на COVID-19 кризата в област Хасково. Трите засега коли ще извозват изписвани с отрицателен PCR-тест пациенти от лечебните заведения до домовете им, за да се облекчи работата на линейките. Това съобщи след среща с управители на лечебните заведения, които извършват прием на коронавирус инфектирани, областният управител и председател на Областния кризисен щаб д-р Стефка Здравкова, цитирана от БТА.

След влизането на областта в "червената" COVID-19 - зона увеличаваме капацитета на болничните места до 25 процента на всяка от болниците със заповед на директора на РЗИ д-р Димитрова, уточни д-р Здравкова. От утре в МБАЛ - Хасково започва да функционира и триажен фургон. При необходимост и в краен случай за прием на болни ще бъдат пригодени и Специализираната болница за долекуване и рехабилитация в Любимец и МБАЛ - Тополовград към сегашните 4 лечебни заведения с прием на COVID-19 болни в областта, добави д-р Здравкова.

По нейни думи както навсякъде, така и в Хасковска област не достигат лекари и медицински персонал, които да обслужват пациентите. Към обяд днес в най-голямото лечебно заведение МБАЛ-Хасково, където леглата ще бъдат увеличени на 90, не е имало свободни легла за разлика от другите болници в областта.
БТА