Хасково, рухнала ограда
Хасково, рухнала ограда / Дарик радио, Хасково
57-годишен мъж от квартал „Република“ е загиналият под рухналата ограда на бивше военно поделение в Хасково. Инцидентът стана около 18:30 ч. вчера на ул. „Ком“ в момент, когато започна буря със силен вятър. Мъжът е вървял по тротоара непосредствено до тухлената стена, която се срутила върху него и той е починал на място.

Случаят бе поет от Военна прокуратура-Пловдив и вече тече разследване. От общината в Хасково посочиха, че тази част на поделението е собственост на Министерството на отбраната и през годините многократно са изпращани писма, че оградата е опасна.

Свидетел на инцидента в Хасково: Срутилата се ограда е подкопана от влага

От министерството съобщиха, че от 2001 г. теренът е с отпаднала необходимост за българската армия и в дните преди инцидента е започнала процедура за бракуването на сградния фонд с цел почистване и обезопасяване на района.

Военна прокуратура пое случая със загиналия под паднала ограда на бивше поделение

През последните години няколко пъти части от оградата са рухвали. Хасковлии, които живеят в близост, си спомнят, че и преди около 20 години тя е взела други жертви. По думите им, оградата отдавна е била опасна, а поставяните предупредителни ленти се задържали за кратко.