След като ограда на бивше военно поделение се срути в Хасково и уби един човек, възникна въпросът чия е отговорността за инцидента. Жертвата се движела по тротоара край падналото съоръжение в момента на рухването му.

Ограда на бивше военно поделение се срути в Хасково, загина човек (СНИМКИ/ВИДЕО)

Според свидетели най-вероятната причина за трагедията е силният вятър. През годините неведнъж са ставали подобни инциденти. Съседите споделят, че само за последните 5 години оградата е падала поне 3 пъти. „Инцидентът стана малко след 18:30 ч. Минавах транзитно. Имаше силен вятър. Чух много силен удар. Помислих, че става въпрос за катастрофа. Имаше прахова завеса. Няколко метра по-нататък видях какво всъщност се е случило. С просто око може да се види, че оградата е опасна, тъй като е подкопана от влага”, каза свидетел на инцидента пред NOVA.

Дарик радио, Хасково


От пресцентъра на Община Хасково заявиха, че през годините многократно са изпращали писма до Министерството на отбраната, за да сигнализират за опасната стена.

В петък от министерството публикуваха прессъобщение, в което заявиха, че дни преди инцидента са започнали процедура по бракуването на бившето военно отделение.
nova.bg