Мъж загина тази вечер под рухналата ограда на бивше поделение в Хасково.

ограда Хасково
БГНЕС

Инцидентът е станал след 18:00 ч. на улица „Ком“ в града.
 
Според разказите на очевидци, човекът вървял по тротоара край тухлената ограда, когато силен вятър заради бурята и лошото време я съборил върху него.
 
Тепърва предстои разпознаване на тялото, но по последна информация става въпрос за възрастен мъж.

На мястото екип пожарникари обезопаси района, а улицата бе отцепена от полиция и обозначена със сигнални ленти.

Това не е първият инцидент. Преди няколко години и друга част от оградата в съседство рухна върху тротоара.

ограда Хасково
БГНЕС


Първо се вдигна огромен пушек, чу се силен тътен на падане. Първоначално помислих, че е катастрофа, но като дойдох по-близо видях за какво става въпрос. Събраха се много хора“, каза пред Дарик Илия Манолов, който е станал свидетел на инцидента.
 
Имаше силен вятър, стената беше много стара и й трябваше много малко, за да падне. Аз живея близо до мястото на инцидента. Оградата е много стара. Имаше и други инциденти и срутвания и от много години се знаеше за този проблем, но не бяха взети мерки“, допълни той.
 
„Ежедневно тук минават много хора и аз на много мои познати винаги им казвам да минават на другия тротоар“, посочи още очевидецът.

От община Хасково заявиха, че тази част на поделението е собственост на Министерството на отбраната и през годините многократно са изпращани писма, че оградата е опасна.

Министерството на отбрана излезе със съобщение по повод трагичния инцидент с паднала стена на бивше военно поделение в Хасково, при което загина един човек.

От ведомството уточняват, че от 2001 г. теренът е с отпаднала необходимост за Българската армия. В дните преди инцидента е започнала процедура за бракуване на сградния фонд с цел последващо почистване и обезопасяване на района. Т

рагичният инцидент се разследва от органите на МВР.