550 лв. за ден събра благотворителният базар на Каравелов
550 лв. за ден събра благотворителният базар на Каравелов / DarikNews
550 лв. за ден събра благотворителният базар на "Каравелов"
69039
550 лв. за ден събра благотворителният базар на "Каравелов"
  • 550 лв. за ден събра благотворителният базар на "Каравелов"

Традиционния си благотворителен базар откри днес димитровградското СОУ „Любен Каравелов”. 7 щанда с коледни украси, сувенири и сладки, подготвени от децата, бяха подредени в коридора на първия етаж. Над 100 ученици и техните родители и учители се включиха в инициативата, подготвена от клубовете: „Посоки” с ръководител Марияна Георгиева, „Еко клуб” с ръководители Светла Минчева и Тинка Пейчева, „Приложно изкуство” на Таня Стефанова, „Предприемачество и бизнес” на Петрула Дончева, „Арт студио” с ръководител Светла Минчева, „Движение и здраве” на Стела Иванова и „Здравословен начин на живот” с ръководители Лора Йончева и Севдалина Маринова. Био щанд със сапуните, сладкото и компотите на баба, торбички с лавандула и домашни сладки привлече вниманието на многобройните посетители. На символични цени от 1 до 10 лв. учениците продават произведенията си, като събраните средства ще бъдат за най-малкият пациент в България, който страда от тежка форма на диабет- Виктория Полихронова от Бургас. 550 лв. е събраната до момента сума, информираха от училището.

550 лв за ден събра благотворителният базар на "Каравелов"
netinfo

 

Базарът продължава и в следващите дни, като четвъртокласниците от работилница „Вълшебството на сцената”, воден от Стела Иванова, са подготвили и 4 благотворителни представления „Коледните чудеса”. Вокално студио „Звънче” на Янка Драголова и клуб „Хоро” на   Таня Ганева също се включиха в празничната програма днес.

550 лв за ден събра благотворителният базар на "Каравелов"
netinfo

По традиция в навечерието на коледните и новогодишни празници преподавателите и възпитаниците на СОУ „Любен Каравелов”, с помощта на родителите, обединяват усилия в името на добра и благородна кауза, коментира директорът Валентин Христов. Чуйте звукова картина в приложения файл.