/ IStock
Четирима са излекувани
За последното денонощие на територията на област Хасково, са регистрирани 54 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, двама са починали и четирима излекувани, съобщиха от Областна администрация.

Нови 32 случая на коронавирус в Хасковско, двама души починаха

Разпределението по общини е:


Хасково - 21 
Димитровград - 15
Харманли - 8
Свиленград - 6
Симеоновград - 1
Ивайловград - 2
Стамболово - 1


Починали са: мъж на 71 години от община Хасково, който е постъпил в МБАЛ-Хасково на 24 октомври и е диагностициран на 26-ти. Мъжът е имал хронично белодробно, сърдечно заболяване и диабет и е починал на 28 октомври.

Вторият починал е мъж на 85 години от община Хасково. Той е диагностициран на 28 октомври и починал същия ден в лечебно заведение извън областта. Мъжът е имал хронично белодробно и сърдечно заболяване.


Сред установените положителни лица за последните 24 часа са ученик от 7 клас и педагогически съветник от Първо Основно Училище "Иван Вазов"-Свиленград. Епидемиологичното проучване продължава.

Болниците в Хасковско откриват 24-часов телефон с информация за свободните легла

Положителен е и учител от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ град Хасково. След проведено епидемиологично проучване под карантина ще бъдат поставени три класа – 10 А, 10 Б и 10 В клас.

Сред установените с положителен тест са и лекар от МБАЛ-Хасково и лаборант от Хасково.Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 653. Общо хоспитализираните лица са 77. В МБАЛ-Хасково са настанени 51. В МБАЛ-Свиленград са настанени 14. В МБАЛ-Димитровград. са настанени 5.

Жена с COVID-19 роди здраво бебе в хасковската болница

В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 3. В лечебни заведения извън областта се лекуват 4. На домашно лечение са 256 човека, починали са 41, а напълно излекувани, са 278 човека.