/ в. Старият мост /архив/
4.6 години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване получи хасковлия, който блъсна с колата си ченге от Криминална полиция - Хасково, а след това потроши и автомобила на шефа на полицията Ангел Цанков. На Станимир Цветков бе наложена и глоба в размер на 10 000 лв.

Прегазил полицай в акция край Свиленград, остава с парична гаранция

Случаят се разигра в Свиленград преди 2 години по време на полицейска операция. Тогава криминалисти от Хасково арестуваха 33-годишния Станимир Цветков, в който бяха намерени около 500 г наркотици.

Малко преди да бъде задържан, той блъснал с БМВ-то си полицая, чието име няма да съобщим, защото е оперативен работник. От удара служителят на МВР е получил 3 средни телесни повреди и е бил с временна опасност за живота.

Колата на областния МВР-шеф блъсната при екшъна край Свиленград

Днес бе и делото в Окръжен съд-Хасково. Прокуратурата поиска наказанието за Станимир Цветков, който вече е осъждан за дрога три пъти, да бъде 10 години затвор. Защитникът му Маргарит Камбуров  настоя то да е 9 месеца.

Изненадващо делото премина по съкратената процедура. Станимир Цветков призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. „Признавам се за виновен”, каза Цветков, който се разплака в залата.

От съдия Миглена Тянкова той поиска снизхождение, защото в момента чака второ дете. Освен това е с ТЕЛК. Цветков обясни, че не може и да си плати гаранцията от 5 000 лв., защото разчитат само на неговата пенсия по болест и на майчинството на жена му. Съдът промени мярката от гаранция 5 000 лв., на 2 000 лв.

Първоначално, двете страни опитаха да се споразумеят, но не постигнаха консенсус. В договорките адвокат Маргарит Камбуров е поискал 9 месеца, а държавното обвинение 7 години.   

Всъщност наказанието е 6 години, постановено днес от Окръжен съд-Хасково, но заради законовата процедура, че при съкратено следствие трябва да има редукция става 4.6 г.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд-Пловдив.