/ в. Старият мост /архив/

Хасковлията, който блъсна с колата си полицай от Криминална в края на октомври 2016 г., по време на акция в Свиленград, а след това удари и автомобилът на шефа на МВР в областния град Ангел Цанков, остава под парична гаранция, реши Окръжен съд-Хасково. Днес на подсъдимата скамейка за първи път след близо 2 години разследване застана Станимир Цветков.

Прокуратурата твърдят, че на публично място, той е придобил, държал за разпространение марихуана. Освен това по време на операцията криминалистът излязъл от патрулния автомобил и опитал да спре колата, насочвайки оръжие.

Колата на областния МВР-шеф блъсната при екшъна край Свиленград

Вместо да спре, Станимир натиснал газта и ранил полицая. От сблъсъка са нанесени три средни телесни повреди на служителя от МВР. При преследването подсъдимият Цветков ударил и колата, в която е бил шефът на ОД на МВР в Хасково старши комисар Ангел Цанков.

Обвинителният акт, който касае престъплението на 29 октомври 2016 г, бе връщан веднъж на прокуратурата. Заради проточилото се разследване изтече и законният срок, в който подсъдимият може да бъде задържан под стража.

Днес по казуса се проведе заседание, на което от прокуратурата настояха мярката на Станимир Цветков да бъде променена от парична гаранция в задържане под стража. Прокурорът заяви в съдебна зала, че подсъдимият е бил търсен няколко пъти, за да му се дадат призовка и обвинителен акт, но не е бил открит на адреса си. „Поведението му е недобросъвестно. Да бъде задържан, а паричната гаранция да бъде отнета в полза на държавата”, настоя прокурорът.

Защитникът Маргарит Камбуров постави под съмнение, че призовкарят е посетил няколко пъти адреса на клиента му. „Написал е механично няколко дати. Да не се дава ход на делото, за да имаме време да организираме защитата си”, посочи още той.

Подсъдимият Станимир Цветков настоя да не се дава ход на процеса, защото не е получил никакви документи.

Делото се гледа от председателя на Окръжен съд Хасково Миглена Тянкова. Процесът ще продължи през ноември. Тогава полицията в Хасково ще бъде призована по делото. За Дарик радио от ОД на МВР казаха, че застрахователят е покрил щетите на потрошената служебна кола и няма да търсят обезщетение.

/Дарик радио спестява името на полицая, защото е оперативен служител/