/ Дарик радио, Хасково
225 лв. за Симеон Янакиев от Димитровград, който се нуждае от спешна животоспасяваща операция в Германия, събраха днес общинските съветници в родния му град. Акцията подкрепиха и кметове на населени места от общината. Някои от съветниците се ангажираха да помогнат и с преводи по дарителската банкова сметка. Събраните на сесията днес средства вече са преведени по нея.

И кметове на села от община Димитровград помагат за Симеон
Дарик радио, Хасково

В димитровградската езикова гимназия, където Симеон е учил, продължава и утре благотворителния базар в негова подкрепа, който организираха възпитаници на училището.

Съветниците от Димитровград подкрепиха благотворителната акция в помощ на Симеон
Дарик радио, Хасково

Преди малко повече от 5 месеца Симеон Янакиев е диагностициран със Сирингомиелия - рядко и тежко заболяване, което налага операция, за да продължи да живее. В България няма клинична пътека за тази болест.

Семейството все още чака отговор от НЗОК за лечение в чужбина, като последните два месеца състоянието на Симеон рязко се влошава, а немските лекари са категорични, че операцията трябва да бъде направена най-късно до средата на месец май. За нея са необходими 20 000 евро. До момента в дарителската кампания, която семейството организира, са събрани малко над 20 000 лева.

Още за историята на Симеон, която разказа неговата майка Маргарита Михайлова, прочетете ТУК.

Начините за дарение са:

Дарителска банкова сметка:
IBAN: BG82STSA93000025145185
BIC: STSABGSF
Банка ДСК ЕАД
Pay Pal account: simeonyanakiev@abv.bg
Epay: Клиентски номер (КИН): 0391039638

https://helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-simeon-60