Симеон Янакиев
Симеон Янакиев / Личен архив на Симеон Янакиев
Да помогнем на Симеон! Нужна е спешна операция
96971
Да помогнем на Симеон! Нужна е спешна операция
  • Да помогнем на Симеон! Нужна е спешна операция
Преди 5 месеца животът на 27-годишния Симеон Янакиев от Димитровград и близките му се преобръща. След като две години се оплаква често от главоболие, посещава различни лекари заради него, прави магнитно-резонансна томография, която констатира много рядко, тежко и прогресиращо заболяване – масивна Syringomyelie C0-Th11 и Syringobulbie, за което в България няма клинична пътека.

Тази болест застрашава живота му и без лечение, без вашата помощ... не искам да мисля какъв би бил финалът. Синът ми е млад, прекрасен и достоен мъж, който заслужава да живее! А състоянието му непрекъснато се влошава, разказва майка му Маргарита Михайлова.

Вече 5 месеца семейството чака отговор от НЗОК за лечение в чужбина, но такъв все още не е пристигнал, разказва тя. В последните два месеца обаче, състоянието на Симеон бързо и рязко се влошава и на 3 април посещават проф. Клекамп в Християнската болница на гр. Квакенбрюк, Германия. Професорът е категоричен, че младият мъж спешно се нуждае от животоспасяваща в случая операция, която трябва да бъде направена най-късно след месец. Стойността й е 20 000 евро. До 2-3 месеца след нея и още една, на стойност 30 000 евро, която ще бъде направена в Международния Институт по Неврология (INI Hannover) в Хановер, Германия, от доц. д-р Венелин Герганов.

Семейството на Симеон не разполага с тези средства. Единственият му шанс за живот е да съберат парите с помощта на добри хора. Затова стартират дарителска кампания, която във Фейсбук е с мотото „Да помогнем на Симеон“. Регистрирана е и в най-голямата онлайн дарителска платформа в България HelpKarma Foundation, където вече са набрани над 1000 евро.

Моля Ви, помогнете ни да съберем тази непосилна сума! Операциите са изключително спешни и без помощ няма да успеем! Всеки лев и споделяне са от значение и предварително благодарим на всички, които ще откликнат, казва майка му Маргарита. Чуйте я в приложения файл.

Начините за дарение са:
Дарителска банкова сметка:
IBAN: BG82STSA93000025145185
BIC: STSABGSF
Банка ДСК ЕАД
Pay Pal account: simeonyanakiev@abv.bg
Epay: Клиентски номер (КИН): 0391039638
https://helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-simeon-60