/ Община Свиленград
100-годишен юбилей отбеляза днес жителката на свиленградското село Момково Калина Маргаритова. Тя е родена на 15 януари, през 1918 година. Да уважат столетницата се събраха нейните деца, внуци и правнуци, близки, съседи, кметът на селото.

Специални поздравления за здраве и дълголетие рожденичката получи от секретаря на общината Надя Пеева, която й поднесе подарък – телевизор, от името на кмета на Свиленград инж. Георги Манолов.
 
Харманлийка навърши 100 години

За своя едновековен житейски път баба Калина е в отлично здраве - подвижна е, със здраво сърце и добро зрение. Уважавана и обичана е от хората в селото. Известна е с благия си нрав и добродушие.

Много пъргава и работлива. Доскоро сама се е занимавала в градината си. Според близките й, дълголетието си дължи на спокойния си характер и умерен начин на живот. Хапва от всичко по малко, пийва си по 50 гр. мастика. Любима храна са й лимоните, киселото мляко и таханът.
 
Заедно с  Калина Маргаритова столетниците в община Свиленград са трима души. Най-възрастният е Неделчо Мавров, който през април ще стане на 106 години.