Зимната обстановка в община Габрово на 26 януари
Зимната обстановка в община Габрово на 26 януари / DarikNews.bg, архив

Височината на снежната покривка в централната градска част достига 20 см. Температурата на въздуха е минус 2,2 градуса, а влажността - 93%.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Температурата на въздуха там е минус 4 °С. Височината на снежната покривка е около 80 см. Продължава да вали слаб сняг. Пътното платно е заснежено, обработено и опесъчено. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят за м. Узана е заснежен, проходим при зимни условия. Духа силен северен вятър, който способства за образуване на снегонавяване по откритите места. Видимостта е намалена до 50 м. поради мъгла и снеговалеж. Температурата на въздуха там в този час е минус 3 градуса. Пътищата за гр. Севлиево, Трявна, Дряново и селата са мокри, опесъчени, и проходими при зимни условия.

Доставката на електрическа енергия е нормална. Няма потребители, лишени от ток. Основните дейности, свързани с транспорт, водоснабдяване, топлоподаване и снабдяване на населението с хляб, хранителни и други основни стоки, сe изпълняват в рамките на нормалната дейност при зимни условия.

Учениците, подлежащи на задължително обучение и живеещи в населени места, в които няма училища през учебната 2015/ 2016 година, са транспортирани до ОУ „Хр. Ботев", СОУ „Р. Каролев" и СОУ „Отец Паисий", ОУ „Цанко Дюстабанов" и водят нормален учебен процес.