/ iStock/Getty Images
Грамотите са от министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров
Служителите на Регионална здравна инспекция в Габрово и Община Габрово получиха грамоти от здравния министър Стойчо Кацаров.

Повод за отличието е проявената от тях ангажираност с имунизационната кампания срещу COVID-19, информират от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

В изминалите почивни дни, мобилен екип е ваксинирал желаещите в Габрово, като за близо 3 часа ваксини са били поставени на 83 души. Поради засиления интерес е било доставено и допълнително количество ваксини.

Община Габрово се ангажира с провеждането на местна информационна кампания за ползата от ваксинирането срещу COVID-19, чиято цел е да се обхванат жителите на крайните квартали, на малките населени места и потребителите на всички социални услуги за възрастни хора на територията на общината.

През почивните дни ще работят временни имунизационни пунктове

Информационни материали се разпространяват в лечебните и здравни заведения в града и чрез мобилните пунктове и екипи за ваксинация.

Инициативата на РЗИ - Габрово и Община Габрово за повишаване на интереса към ваксините срещу COVID-19 чрез разкриване на изнесени пунктове ще продължи и през идните седмици.
Министерство на здравеопазването