Завърши първото заседание по делото за убийството на Лилян Александров
Завърши първото заседание по делото за убийството на Лилян Александров / Дарик Габрово, архив

Първото заседание на Габровски окръжен съд по делото за предумишленото убийство на треньора Лилян Александров приключи.В престъплението е обвинен друг треньор от Габрово - Милен И. на 46 г.

В хода на заседанието, което продължи два дни, съдът разпита осемнадесет свидетели (един от които защитен) и изслуша шест вещи лица. Като доказателства по делото бяха приети заключенията на четиринадесет експертизи, изготвени на досъдебното производство.

Съдът уважи исканията на страните за непосредствен разпит на неявилите се в това заседание петима свидетели и две вещи лица, както и за събиране на още писмени и гласни доказателства. За пълното изясняване на обстоятелствата по делото съдът счете, че следва да бъдат допуснати до разпит още дванадесет свидетели, както и че трябва да се извърши преразпит на един от вече изслушаните свидетели. Съдът допусна изслушването на още две експертизи - комплексна съдебно-психиатрична и психологическа експертиза на подсъдимия (каквато не е извършвана на досъдебното производство) и графическа експертиза (във връзка с обстоятелства заявени от един от разпитаните свидетели). За следващото заседание трябва да бъдат изискани различни справки (от мобилни оператори, от тел.112 и др.), необходими за пълното и обективното изясняване на обстоятелствата по делото.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 5 юли 2012 г.