Мирослав Семов
Мирослав Семов / Община Дряново
Защо кметът Мирослав Семов определи като „удар на годината“ създаването на Местна инициативна група между общините Дряново и Трявна? Над 7,3 млн. лв. се очаква да бъдат инвестирани в двете населени места, като тези средства ще бъдат разпределени между проекти на местните общности.

7,3 млн. лв. влизат в две общини от областта, благодарение на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“

Местната инициативна група е донорска организация, която получава средства от Европейския съюз. Тези средства се раздават целево на бизнес, НПО, духовни организации и други. Пет са защитените области от Местната инициативна група, създадена от Дряново и Трявна, по които ще се извършва финансиране - Програма за развитие на селските райони, Програма за развитие на човешките ресурси, Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, Оперативна програма „Околна среда“ и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Предстои подписването на споразумение и до месец Местната инициативна група започва да действа.

Кметът Мирослав Семов представи проекта за бюджет на Дряново за 2018 година. Минути преди това той даде интервю пред  Дарик. Може да го чуете в програмата на радиото днес, 10 януари, след 11:00 часа.