Заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен Централен район се провежда в Габрово
Заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен Централен район се провежда в Габрово / DarikNews.bg
Регионалният съвет за развитие на Северен Централен район /СЦР/ и Регионалния координационен комитет /РКК/ към него ще проведе заседание на 1-ви декември 2015 година от 11:00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.
По време на заседанието ще бъдат актуализирани представителите на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район в Комитетите за наблюдение на оперативните програми.
Ще бъде представен проект на Целенасочена инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа - Сакар, пограничните, планинските и полупланинските слабо развити райони. Членовете на съвета ще бъдат запознати и с проект на Методически указания за изготвяне на концепциите за пространствено развитие (чл. 7б – 7д от Закона за регионалното развитие).
Участие в заседанието ще вземат представители на „Национален център за териториално развитие“ ЕАД, София, на „Географика“ ООД, София, както и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Аспарухов.