/ Снимка: Личен архив
В Дряново бе направена първа копка на инсталация за компостиране
101228
В Дряново бе направена първа копка на инсталация за компостиране
  • В Дряново бе направена първа копка на инсталация за компостиране
Започна изграждането на система за разделно събиране и рециклиране на биоотпадъците в община Дряново, финансиран с европейски средства!

Снимка: Личен архив
Тримата кметове правят първа копка


"За мен е чест да започнем строителството на нещо, което е инвестиция в бъдещето и ще допринесе за по-доброто благосъстояние на нашите жители! Компостиращата инсталация ще бъде изградена на около 5,5 дка и предвижда обработката и съхранението на 900 тона отпадъци.

Целта е да се намалят с около 35% отпадъците, които изпращаме към Депото", заяви кметът на Дряново Мирослав Семов, който заедно с кметовете на Севлиево и Сухиндол направи първа копка на обекта. Интервюто на Мирослав Семов, излъчено по Дарик радио може да слушате от прикачения аудиофайл към тази статия!

Снимка: Личен архив
Тримата кметове правят първа копка

"Ще бъдат поставени и специални контейнери за биоразградимите отпадъци. Призовавам ви да събираме разделно отпадъците и ги поставяме в съответните контейнери. С това ще намалим такса смет.

Пожелавам на добър час на изпълнителите, на екипа по проекта и надзора, за да се радваме след няколко месеца на една по-чиста и притегателна за жителите и гостите ни община!"