куче и котка
куче и котка / ThinkStock/Getty Images
Входът е свободен за всички. Смехът и положителните емоции също няма да бъдат таксувани.
Клуб по Фелинология „Бастет”, Общински Спортни имоти, Община Габрово, НФФе София и Хандбален клуб „Бъки“ и тази година организират Национални Карнавал-ревю, Конкурс за красота на котки и дребни домашни любимци.

Събитието ще се състои на 18 май от 11:30 часа в Спортна зала „Орловец” в Габрово.

Предвидени са награди за най-добре гледана котка. Под надслова „И аз съм котка“ ще бъдат наградени участващите дребни домашни любимци. Награди ще бъдат раздадени за най-добър костюм или маска, както и за деца, които сами се грижат за своя  любимец.  

времето котка таралеж
ThinkStock/Getty Images

След официалното откриване, по време на самото шоу, ще има фокуси с котки. Жури ще определи кои са най-красивите котки. Награждаването ще започне в 13:00 часа. Предварителното записване на животните е задължително. Всяка записана предварително котка или домашен любимец получават награда и грамота. Ще бъдат приемани и котки, които не са записани предварително, но за тях няма да има награди.
За участие се приемат всякакви дребни животинки, независимо дали са породисти или не.

„Ние оценяваме костюмите и аксесоарите, красотата, доброто отглеждане,  а не породата. За котките знаем, че всяка, независимо дали е обикновена или от най-чиста порода, тя е най-любимата на своя стопанин.

Ще има котенца, кученца и други дребни животни за продаване и за подаряване. Няма да се приемат влечуги и насекоми”, уточняват организаторите.

котки котета
Thinkstock/Getty Images

Участниците ще бъдат посрещнати от приказни принцеси, които ще помогнат за настаняването им. 

Царицата-котка представя принцовете от царското семейство по време на Котешкия карнавал
Розмари Казасова, Карнавал - ревю на котки

Условия за участие: всички животни да са чисти и здрави, да не са агресивни и да имат карнавална премяна или аксесоари. Всеки участник да носи постелка за клетката с приблизителен размер 60х60 см. Всички участници да бъдат в Зала „Орловец” от 10:30 до 11:00 ч на 18 май, за да преминат техните любимци ветеринарен контрол, да им бъдат раздадени номера и да се настанят по клетките.

Другите дребни домашни любимци да бъдат подходяща за пренасяне и показване, като те също да имат карнавален аксесоар. Желаещите да участват да запишат своите котки и други домашни любимци до 14.05.2019 на тел. 066803330, и 0878867745 – Розмари Казасова или във формата за това в сайта http://www.bastet-bg.org/  За не записаните няма да има подаръци!

Входът е свободен за всички. Смехът и положителните емоции също няма да бъдат таксувани. Ние Габровци сме пестеливи, но не сме свидливи – ще получите огромна порция безплатен смях!