За първи път в Габрово показват редките котки от породите Сингапура и Норвежка горска
За първи път в Габрово показват редките котки от породите Сингапура и Норвежка горска / Камелия Босилкова, Председател НФФе

Едно от най-атрактивните събития в България, Националният Карнавал-ревю на котки, ще се проведе в Габрово на 17 май от 11:30 часа в Спортна зала Орловец. Традиционната за столицата на хумора и сатирата проява е организирана от Общински Спортни имоти, Клуб по Фелинология „Бастет”, НФФе София и Община Габрово, съобщава www.bastet-bg.org.

По време на Карнавала ще има "Конкурс за красота на живи котки", "Награди за най-добре гледана котка" и "Награди за най-добър костюм или маска на стопаните и на котките". Още преди старта на проявата детски състав ще подгрява публиката и участниците, а по време на самото шоу ще има фокуси с котки, показани от Мистер Сенс и Ана-Мария Тепелиева.

За първи път в Габрово показват редките котки от породите Сингапура и Норвежка горска
netinfo

Котките, участници в шоуто, ще бъдат оценявани от професионалисти - Камелия Босилкова, председател на Националната Федерация по Фелинология (НФФе) в София и Христо Симеонов, международен секретар и първия Български стажант-съдия на чистопородни котки. При проявен интерес те имат готовност да обяснят условията за участие в международни изложби, как се прави регистрация на развъдник за котки, както и да разкажат интересни факти за отделните породи котки.

Федерацията, съвместно с габровският Клуб по Фелинология „Бастет“ за първи път ще покажат в нашия град изключително редките породи Сингапура и Норвежка горска. Публиката ще може да се насладите на красотата на Бенгалските котки, безопашатите Манкс, Турска ангора, Персийски, Екзотични и други редки, чистокръвни животни.

Организаторите, обаче, уточняват:

"За участие в Карнавал на котки в Габрово няма никакво значение дали котките са от най-чиста порода и благородно потекло или са прибрани от улицата като малки и беззащитни котенца. Ние оценяваме костюмите и аксесоарите, красотата, доброто отглеждане, защото знаем, че "ВСЯКА КОТКА Е КОТКА И ТЯ Е НАЙ-ЛЮБИМАТА ЗА СВОЯ СТОПАНИН".

Подробна информация за събитието и условията за участие може да намерите тук - www.bastet-bg.org.

За първи път в Габрово показват редките котки от породите Сингапура и Норвежка горска
netinfo