Автомобил
Автомобил / DarikNews.bg
На заседание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците (РСУО), в което влизат Севлиево, Дряново и Сухиндол, е взето решение да бъде закупена допълнителна техника за поддръжка на чистотата.
 
Община Севлиево планира да закупи мултифункционална вакуумна мотометачна машина и допълнително оборудване към нея на стойност до 500 000 лева.

Таня Христова вади на показ целия автомобилен парк на звено Озеленяване

 
Отчита се, че въпреки непрекъснатите проверки и въведените санкции, продължават да се образуват нерегламентирани сметища. От Общината призоваха гражданите да използват само осигурените места за събиране на остатъчните продукти от бита.
 
За да продължи Севлиево да бъде един от най-чистите градове в България, кметът д-р Иван Иванов предлага промени и допълнения в „Наредба за дейностите по управление на отпадъците на територията на община Севлиево”. Причината за това е, че съществуващият чл. 23, ал. 4 препраща към отменената вече Наредбата за организация на движението на територията на общината и на практика възникват пропуски по отношение на третирането на излезлите от употреба моторни превозни средства, изоставени на обществени места.

Забраняват по-стари дизелови коли в градовете в Германия


Идеята е да са съставя констативен протокол, в който да се описва състоянието излизлите от употреба моторни превозни средства. След това ще се издирва неговият собственик, който лично срещу подпис или чрез писмо с обратна разписка ще получи съответното предписание. В 14-дневен срок от получаване на предписанието собственикът е длъжен да премести превозното средство на площадка за временно съхранение или в център за разкомплектоване.

Екотакса няма да спре вноса на замърсяващи коли у нас
 
При неизпълнение на предписанието ще бъдат предприети мерки за принудително премествано на площадка за временно съхранение и разкомплектоване за 14 дни, след което ще се разкомплектоват. В този срок обаче собственикът ще има право да поиска връщането му, след като заплати разходите във връзка с принудителното преместване и съхраняване на площадката.