Таня Христова вади на показ целия автомобилен парк на звено Озеленяване
Таня Христова вади на показ целия автомобилен парк на звено Озеленяване / Dariknews.bg, архив

Закупените за нуждите на общинското звено "Озеленяване" автомобили ще бъдат показани публично, включително и двата, за които опозицията в Габрово реагира остро. В четвъртък, преди заседанието на Общинския съвет, колите ще бъдат паркирани пред сградата на Община Габрово и всеки, който иска може да се запознае с тях и да се разходи, съобразно текущите дневни задачи на звеното.

Кристина Сидорова привиква Дончев пред Общинския съвет

Това заяви днес Таня Христова, която поясни, че ще бъдат извадени не само двете коли, за които прокуратурата се е самосезирала. "Ще може да се запознаете с автомобилния парк на това звено", категорична бе Таня Христова.

Прокуратурата се самосезира за закупуването на електромобил и два пикапа от Община Габрово

Малко над 70 000 лв. е сумата, вложена за закупуването на техника за нуждите на общинското звено "Озеленяване". Доставена е специализирана градинска техника. Косачки, дробилка за клони, ножици за жив плет, ръчни и други системи за обработване на почва и др.

Тази техника позволява на звеното да се развива и да е полезно при обработването на различни терени, коментира Таня Христова, кмет на Габрово. По думите й, основната цел през тази година е да може да се почистят крайните квартали, да се насочи вниманието към междублоковите пространства и парковите зони, а в местата където е подходящо да се направят цветни зони.

В процес на развитие е процедурата за избор на изпълнител на доставката на два камиона втора употреба, които да служат за сметосъбиране и почистване през зимния период от годината.

Предстои да се избере доставчик на нова машина, специализирана за почистване на битови и растителни отпадъци. Същата процедура е в ход за доставката на багер за нуждите на "Благоустрояване". Вероятно ще се наложи за това да бъде гласувана по-висока сума, тъй като сега заложената се оказала недостатъчна. В началото на година бяха доставени 5 броя камиони за сметосъбиране.