Учиха родители от Севлиево как да общуват с децата си
Учиха родители от Севлиево как да общуват с децата си / netinfo

 

      Доц. Стефка Динчийска от Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите към Тракийски университет в Стара Загора бе в Севлиево по покана на Сабие Ходжева, началник отдел „Вероизповедания и етническа интеграция“ в местната администрация. Тя се срещна с родители на деца от квартал „Балабанца“, мероприятие, организирано в рамките на проект „Ръка за ръка – за по-добро бъдеще на децата от всички етнически групи от община Севлиево”, осъществяван с финансовата подкрепа на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

 

      Доц. Динчийска бе лектор на беседа „Как да общуваме с децата си“. По-късно по темата имаше и дискусия, а родителите проявиха голяма активност, задавайки конкретни въпроси. Срещата се организира с цел повишаване на информираността на родителите за ролята на училището за социалната реализация на децата. Сред обсъжданите теми бе и тази за обратната връзка между училището и родителите за постиженията на учениците.

 

      Гости на дискусията, проведена в Гражданско-обществения център по превенция в квартал „Балабанца“, бяха децата от клуб „Приказен свят“ към

Детски комплекс и живеещи в квартала деца. Те представиха постановка „Баща и майка цена нямат”.

 

      По-късно доц. Стефка Динчийска се срещна и с преподаватели от севлиевските училища. Целта на срещата бе разработване на програма за обучение, отговаряща най-пълно на нуждите на педагогическите кадри в община Севлиево. Учителите попълниха анкетни карти, с цел проучване на потребностите от квалификация на преподавателите за работа в мултикултурна образователна среда.