Ученици от НАГ представят Габрово в Брюксел
Ученици от НАГ представят Габрово в Брюксел / DarikNews.bg

Шестима ученици от Националната априловска гимназия в Габрово ще представят училището си в Европейския парламент в Брюксел.

Любослав Димитров, Симеон Марков, Никол Генковска, Цветомира Ботева, Явор Генчев и Надежда Тихова отиват в столицата на Европа по покана на Илияна Йотова, член на европейския парламент от групата на на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

Българският евродепутат инициира конкурс на тема “Защо се гордея, че съм българин в страна член на Европейския съюз?”, който е посветен на 180 години от създаването на първото новобългарско училище.

Учениците от НАГ ще бъдат в Брюксел в средата на септември, когато там ще бъде отбелязана Независимостта на България. Инициативата ще бъде използвана за представянето на съвременно Габрово, град на 155 години.

“Бъде критични към постигнатото от ЕС, тъй като освен хубавите неща, след 8 години членство на България в ЕС, има и доста натрупани негативи в европейските институции, които трябва да бъдат отстранени. Точно вие утре може да сте бъдещите политици, променящи същата тази Европа, за която пишете сега.

За годините, в които съм в европейския парламент разбрах, че там се ценят няколко неща – добрата професионална подготовка, работоспособността и способността да устояваш мнението си със сериозни аргументи, а работохолизмът е на мода”, призова младежите от Габрово Илиана Йотова.

В срещата на учениците с Илияна Йотова взе участие и Кирил Добрев, депутат от БСП.

Ученици от НАГ представят Габрово в Брюксел
netinfo