Третото заседание по делото за убийството на Лилян Александров на 24 септември
Третото заседание по делото за убийството на Лилян Александров на 24 септември / Дарик Габрово, архив

Приключи второто заседание по наказателно дело срещу М.И. от Габрово, обвинен в предумишлено убийство на треньора по спортна акробатика Лилян Александров, съобщават от пресцентъра на Габровски окръжен съд.. Престъплението е извършено на 21 март 2011 г. пред вход на жилището на треньора на ул."Ем. Манолов" в Габрово.

В хода на заседанието, съдът разпита четиринадесет свидетели (един от които защитен) и изслуша шест вещи лица. Като доказателства по делото бяха приети заключенията на три експертизи - една изготвена на досъдебното производство и две допуснати в предходното съдебно заседание.

Съдът счете, че е необходим непосредствен разпит на още осем свидетели, както и попълване на делото с още писмени доказателства, а именно справки от ОЗ „Арести" и ОД на МВР Габрово.

Предвид недостатъчната обоснованост и възникналите съмнения в правилността на изслушаната в хода на заседанието комплексна графическа и химическа експертиза съдът допусна изслушването на повторна комплексна стилно-езикова и графическа експертиза (във връзка с приложени като доказателства по делото бележки, за които се твърди, че са писани от подсъдимия).

Следващото съдебно заседание е насрочено за 24 септември 2012 г.