Таня Христова: Ако се наложи ще евакуираме хората от местата без ток
Таня Христова: Ако се наложи ще евакуираме хората от местата без ток / DarikNews.bg
Таня Христова: Ако се наложи ще евакуираме хората от местата без ток
75895
Таня Христова: Ако се наложи ще евакуираме хората от местата без ток
  • Таня Христова: Ако се наложи ще евакуираме хората от местата без ток

В новия бюджет на община Габрово за 2015 г. ще се отделят средства за закупуване на нова техника за общинското предприятие "Благоустрояване", което е ангажирано с почистване на снега и сметосъбирането. Сега автопаркът е от 60-те и 70-те години на миналия век.

Бедственото положение в община Габрово остава в сила, заяви на пресконференция кметът Таня Христова. До обед днес без ток са повече населени места, отколкото снощи. Квартал Водици и 22 села нямат електрозахранване.

Има места, които от събота са без ток и ако се наложи Общината има готовност да евакуира населението, стана ясно от думите на Таня Христова. Те могат да бъдат настанени при роднини или в сгради, собственост на Общината. Таня Христова поясни, че към настоящия момент това не се налага.

Личната намеса на областния управител Лиляна Хранова е осигурила пристигането в Габрово на управителят на “Енерго-ПРО” Стефан Абаджиев, след което са пристигнали и екипи на дружеството от други областни градове.

Таня Христова: Ако се наложи ще евакуираме хората от местата без ток
netinfo

Падащите дървета, които се изкореняват заради тежкия сняг ще бъдат най-голямото предизвикателство, смята кметът.

Топлофикация е успяла да отстрани аварията, която не позволяваше да се пусне парното за абонатите. В детските градини температурите все още не са удовлетворителни.

Пред журналисти Таня Христова каза, че никой не би трябвало да е изненадан сняг в Габрово през октомври.

80% от автомобилите са били с летни гуми в събота, когато снеговалежът започна. Въпреки ситуацията немалко автомобили са излезли и са се оказали блокирани, което е затруднило почистването на платното.

Няма получени сигнали за бедстващи хора, където е необходимо е осигурена доставка на стоки.

Община Габрово ще потърси съдействие от държавата в лицето на Междуведомствената комисия, но към момента не може да бъде назована сума.

На пресконференцията, освен кметът Таня Христова и областният управител Лиляна Хранова присъстваха представители на всички институции, ангажирани със зимното обезпечаване.