Такса битови отпадъци вероятно няма да зависи от изхвърленото количество боклук
Такса битови отпадъци вероятно няма да зависи от изхвърленото количество боклук / Dariknews.bg, архив

Такса битови отпадъци вероятно няма да зависи от изхвърленото количество боклук. Очаква се мнозинството съветници в местния парламент да подкрепи предложението на администрацията размерът на таксата да се определя пропорционално на данъчната оценка на имота.

Днес предстои в пленарна зала да влезе за разглеждане изменението и допълнението на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси, цени и услуги.

Предложението на администрацията е обосновано с невъзможността да се събира таксата на базата на изхвърлено от даден потребител на услугата количество отпадъци.

"На територията на Габрово са разположени съдове за битови отпадъци, които не могат да отчетат количеството отпадък от един ползвател", четем в текста на предложението за решение, което ще гласуват днес съветниците.

Местните парламентаристи ще разгледат и предложение от групата на "Атака". Хората но Волен Сидеров настояват всички села, в това число и тези от територията на Община Габрово, да могат да кандидатстват за европейско финансиране по тъй наречената "Селска програма".