Съвместна фото- изложба на фотографи от Тун и Габрово
Съвместна фото- изложба на фотографи от Тун и Габрово / netinfo

Съвместната фото-изложба на фотографи от Тун и Габрово се открива на 27 март в град Тун. Инициативата е част от проекта “Срещи – и с усмивка!”, включен в Програмата за сътрудничество Габрово-Тун 2009. Проектът се реализира от Фотоклуб Тун под патронажа на Сдружението за подпомагане на партньорството Тун-Габрово с финансовата подкрепа на град Тун, Сдружението и Община Габрово. Партньор от българска страна е Домът на хумора и сатирата, който подбра и покани за участие габровски фотографи и който се ангажира изцяло с подготовката и представянето на изложбата през месец ноември в Габрово.

На откриването на експозицията в Тун ще присъства Кметът на Тун Ханс-Уели фон Алмен, очакват се представители на българското посолство в Берн, както и множество членове на Фотоклуб Тун и на Сдружението за подпомагане на партньорството Тун-Габрово и много граждани на швейцарския партньорски град. От българска страна на откриването ще присъстват Татяна Цанкова, директор на Дома на хумора и Анелия Цанкова, координатор на съвместните проекти с град Тун. От името на Кмета на Община Габрово Томислав Дончев ще бъде прочетено поздравително слово.


Веднага след откриването на изложбата две журналистки от Габрово,  ще имат възможност да се запознаят с медийната политика на град Тун и с медиите на региона Бернер Оберланд, към който принадлежи градът. Предвидени са посещения на голямата медийна компания Тамедия в Берн, на редакцията на тунския ежедневник “Тунер Тагблат” и на издателство и редакция в Интерлакен. Двете представителки на габровските медии ще имат възможност и за преки контакти и разговори с представители на ръководството на град Тун.