Община Габрово търси доброволци
Община Габрово търси доброволци / DarikNews.bg

Местният парламент одобри предложение, с което Областният съвет – Габрово към Сдружение „Съюз на ветераните от войните“ и Сдружение „Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите“ ще ползват безвъзмездно част от имот (частна общинска собственост) за срок от пет години. В него двете сдружения заедно ще осъществяват дейностите си и съвместни инициативи.

Със съгласието на общинските съветници, Центърът за обществена подкрепа при Сдружение SOS „Детски селища България“ ще ползва безвъзмездно четири самостоятелни офиса за срок от една година. В тях ще се реализират дейности по програмите „Подкрепа на семейството“, „Превенция на насилието и подкрепа на деца, жертви на малтретиране, насилие и неглижиране, Превенция на отклоняващото се поведение при деца“ и „Превенция на отпадане от училище. Училищна подкрепа“. Част от офисите ще бъдат ползвани за администрация и функциониране на Сдружението.

Прието беше предложението за удължаване срока на безвъзмездно ползване на обществена сграда в с. Гъбене от местното НЧ „Паисий Хилендарски – 1909 г.“. Читалището ще продължи да ползва сградата за период от 10 години за организиране на годишни събрания, срещи, репетиции, културни събития и чествания на официални празници.