Тримата глупаци на Доньо Донев
Тримата глупаци на Доньо Донев / webstage.bg
Инициативата „Културен чек”, която социалистите предложиха да се въведе в Габрово, е получила пълна подкрепа от съветниците при дискусията и е била отхвърлена в местната пленарна зала при гласуването.
 
Идеята е родените след 2000 година да получат ваучер, с който да могат да посещават културни институции. Стойността му е 50 лева. С този ваучер ще се подобри връзката между младежите и местните създатели на културен продукт, убедени са от БСП.
 
27 400 лева са необходими за това, като сметката е направена на базата на 548-те родени през 2000 година в Габрово.
 
„Какво пречеше, след като всички харесаха идеята, да се гласува? Аргументът е, че не е внесена по надлежния ред – през комисиите. Задаваха се глупави въпроси от рода на: „дали сме питали децата искат ли да получават ваучери”, каза Григоров и бе категоричен, че левицата ще продължи да настоява да се въведе „Културен чек” в Габрово.

„За това пари няма, а за гримьори и парцалки за Карнавала – има. Пари има, но за определени дейности, а за такава хубава инициатива не могат да се намерят. Ако толкова се затрудняват, ще им подскажем. Няма нужда да се хвърлят толкова пари за гримьори. Има и в нашия театър гримьори, които вземат много по-евтино.”, възнегодува Николай Григоров, който е съветник от левицата в местния парламент на Габрово и областен председател на БСП.