Състезание за творчество, креативност и новаторство
Състезание за творчество, креативност и новаторство / Дарик Габрово

 

Състезание по строеж на миниатюрни сгради организират от Община Габрово. Надпреварата ще се проведе на 11 септември в събота, на площад „Възраждане". Инициативата е част от събитията по време на Дните на градското планиране от 8 до 12 септември.  Целта на играта е в рамките на 4 часа да се построи макет с малки блокчета YTONG, както и това да бъде своеобразен празник на идеите, творчеството и креативността съобщават от местната администрация.  

Кандидатите ще бъдат разделени на 8 отбора от по 4 човека, като във всяка една група ще има специалист в областта на строителството и архитектурата, който ще оказва помощ. В състезанието могат да участват семейства, фирми, ученици и хора на всякакви възрасти. Единственото изискване е в отбора да има поне едно дете.  

Всяка група ще разполага с помощни материали, инструменти и индивидуални екипи.  Отборите предварително ще научат размера и бройката на блокчетата, които ще получат, като по този начин ще могат да обмислят идеите си.

Освен състезанието, на площада са предвидени редица други забавления -  деца ще рисуват керамика, ще има демонстрация на икебана, на зидария, ще се редят мозайки от фаянс.

Заявки за участие могат да се подават на електронен адрес protocol@gabrovo.bg до 27 август 2010г.