София Филм Фест в Габрово – ден втори
София Филм Фест в Габрово – ден втори / София Филм Фест

В четвъртък, 11 юни, точно в 18.00 часа даваме старт на втория фестивален ден с филма на легендарния режисьорДжон Бурман „За короната и страната”.

1943. Бил Рохан е на 9 години, изключително щастлив, че заблудена бомба на Луфтвафе е унищожила училището му, но и тъжен, защото по-голямата му сестра, бременна от канадски войник, ще емигрира в Новия свят, 1952.

Бил Рохан е на 18 и прекарва дните си в крайречния дом на семейството си, очаквайки призовка за 2-годишна казарма. Сутрините на Бил преминават в плуване и копнежи по красивото момиче, което всеки ден, по едно и също време, кара колело покрай реката. Идилията е разбита от суровата реалност на казармата, където Бил се запознава с аморалния шегаджия Пърси...

Трейлър на филма можете да видите в следния линк:

https://www.youtube.com/watch?v=BJyWpIAZEJs

Втората прожекция за вечерта започва в 20,00 часа, когато зрителите ще имат възможност да видят носителя на „Златен глобус” и номиниран за чуждоезичен Оскар „Левиатан” на Андрей Звягинцев.

София Филм Фест в Габрово  ден втори
netinfo

До Баренцово море, в покрайнините на малък крайбрежен град, където китове понякога навлизат в залива, живее обикновено семейство: Николай, жена му Лиля и синът-тийнейджър Ромка.

Семейството е под постоянния тормоз на корумпирания местен кмет, който иска да им отнеме земята, къщата и малкия автосервиз. За да спаси дома си, Николай се обажда на стария си приятел от казармата, който сега е преуспял адвокат в Москва. Двамата заедно решават да отвърнат на удара, като съберат компрометиращи факти за кмета.

Трейлър на филма можете да видите в следния линк:

https://www.youtube.com/watch?v=Db0nhiPbYfU