прогноза за времето
прогноза за времето / DarikNews.bg
Слънчево и горещо  ще бъде времето в област Габрово до средата на новата седмица. Понеделник максималните температури ще бъдат 31°, а на следващия ден - вторник, ще е още по-топло и термометрите ще сочат до 34°. В сряда ще е предимно слънчево, но през деня ще се заоблачи. 

И в четвъртък температурите остават високи - около 32 градуса, но времето става нестабилно. Същия ден, в следобедните часове, ще е облачно и вечерта се очакват валежи придружени с гръмотевици. 

Какво време ни очаква през юли?

В началото на седмицата над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Вятърът ще отслабне. Ще е слаб до умерен от югоизток, над 2500 м от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 18°.
 
Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода е 22°-25°, северно от нос Калиакра - 15°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg