Следващото заседание по делото за убийството на Лилян Александров на 17 декември
Следващото заседание по делото за убийството на Лилян Александров на 17 декември / Дарик Габрово, архив

Продължава производството по наказателно дело срещу М.И. от Габрово, подсъдим за предумишленото убийство на треньора Лилян Александров. Престъплението бе извършено на 21 март 2011 г., около 20 ч., пред вход на жилището на жертвата на ул."Ем. Манолов".

В хода на четвъртото заседание по делото, проведено на 19 и 20 ноември, съдът разпита трима свидетели и изслуша вещите лица, изготвили заключението на комплексна стилно-езикова и графическа експертиза (във връзка с приложени като доказателства по делото бележки, за които се твърди, че са писани от подсъдимия). Съдът и страните по делото изслушаха и приложените по делото веществени доказателства, изготвени посредством специални разузнавателни средства.

С оглед установени в хода на съдебното следствие обстоятелства съдът счете, че исканията на защитата за събиране на  още доказателства са основателни.

 Съдът допусна повторен разпит на двама свидетели, изслушани в предходно заседание, както и разпит на свидетел от близкото обкръжение на подсъдимия, който не е разпитван в производството до момента.

Съдът счете още, че изслушаната в хода на заседанието експертиза е необоснована и немотивирана, поради което допусна и изслушването на повторна комплексна стилно-езикова и графическа експертиза, която да бъде изготвена от други три вещи лица.

Следващото съдебно заседание по делото е насрочено за 17 декември 2012 г.