Синдикалисти на КНСБ дават консултации за правата на работници и служители
Синдикалисти на КНСБ дават консултации за правата на работници и служители / DarikNews, архив

По повод 7-ми октомври – Световният ден за достоен труд, Регионалният съвет на КНСБ – Габрово предвижда провеждането на изнесена мобилна приемна в предприятия в четирите общини на Габровска област. Инициативата има за цел да информира и консултира работници и служители за техните трудови, осигурителни и синдикални права. Ще се разгледат конкретни проблеми и ще се търсят възможности за тяхното решаване. Ще се предлагат и безплатни трудово-правни и осигурителни консултации в офисите на синдиката в региона.

По инициатива на Международната конфедерация на профсъюзите от 2008 г. насам, на 7–ми октомври се отбелязва Световният ден на достоен труд. Това е денят за мобилизиране по целия свят. Ден, когато всички синдикати по света се застъпват за достойния труд и застават зад действия, призоваващи за възвръщане на икономическия растеж и за изграждане на нова глобална икономика, поставяща хората на първо място.

През последните 2 години половината от семействата изпитаха безработицата или критичното въвеждане на непълно работно време, като междувременно милиард и двеста милиона души продължават да живеят в крайна бедност. Основните права за синдикално представителство и колективно трудово договаряне са под заплаха в много държави и под директна атака в други.

Затова на 7-октомври тази година, КНСБ и другите синдикати по света отново ще се мобилизират, ще организират събития и дейности, настоявайки за достойни работни места и пълно зачитане на правата на работниците.

За повече информация:

ГАБРОВО

тел.: (066) 80-53-71

e-mail: gabrovo@citub.net

ул.”Брянска" 30, ет. 10, ст.1


СЕВЛИЕВО

тел.: (0675) 3-35-07, 0885  970 345,

e-mail: veska_beneva@abv.bg

ул. „Стара планина” 34


ДРЯНОВО И ТРЯВНА

тел.: 0885 970 484,

e-mail: knsb_dryanovo@abv.bg, Дряново, ул. „Никола Мушанов” 3

e-mail: knsb_tryavna@abv.bg, Трявна, ул. „Ангел Кънчев” 89